Let Op! Gesloten: 31-7 t/m13-8 zomervakantie

Begeleiding

Zorgboerderij Asselterhof staat onder leiding van Ton en Germa Dings. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken op het bedrijf. Ton vanuit zijn ervaring als agrarisch ondernemer en Germa vanuit haar ervaring als begeleider in de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Ton en Germa worden ondersteund door een aantal medewerkers met een groot arbeidscontract, namelijk Chrissy Dierx-Beurskens, Sylvia Beurskens-Gijsen, Jenny Bergmans, Laura Dings (dochter) en Kimmy Koerts op het gebied van begeleiding en Martin van der Geer als chauffeur en klusjesman. Er zijn nog een aantal medewerkers in dienst voor een klein aantal uren voor ondersteuning in de begeleiding, paardrijden en agrarisch werk, voornamelijk voor de zaterdagen en de vakanties, Erik Dings (zoon), Janine Dings-Koppes, Jitske Ploegman, Maike Stroucken, Eefje Strous Geeke Huybrechts. Madelon Bocken-Beckers verzorgt als ZZP-er de paardrijlessen op maandag en dinsdag. Daarnaast bieden diverse vrijwilligers enkele uren per week ondersteuning. Dit zowel in de begeleiding, Ans Fiddelers-Geraets, Jeanne Julicher-Tegels, Jeanny Maessen-Schmitz, Eliza Kneepkens-Frans en Kim Lamberts alsmede in het vervoer, Huub Aerts, Gerard Prinsen, Martijn Janssen, Jack van der Beek en Frans Mulders.

Allen zijn zeer gedreven, gepassioneerde krachten voor het bedrijf en hebben veel affiniteit en betrokkenheid met zowel de hulpboeren, de dieren als ook het buitenwerk.

Ton Dings

Ik kan enorm genieten van het samen mogen werken met al deze unieke mensen op onze prachtige boerderij. Samen het werk aanpakken en de klussen klaren zorgt voor voldoening.

Germa Dings-Relouw

Mensen motiveren om mee te doen en te laten genieten van al het moois wat de boerderij te bieden heeft is mijn grote drijfveer. Elke dag zie ik het als uitdaging het beste uit de mensen te halen en ieders mogelijkheden in te zetten om samen het werk van alledag te doen.

Erik Dings

Ik vind het prachtig om mijn liefde voor het agrarische vak te delen met alle bezoekers van onze boerderij. Samen genieten van het verzorgen van het vee en alles wat groeit en bloeit, en aan het eind van de dag voldaan terug kijken.

Laura Dings

Werken op een plek waar ik zelf ben opgegroeid en heb mogen ervaren en groeien, maakt het begeleiden van mensen op deze plek extra bijzonder. Het werken met mens en dier is een combinatie waarvan ik nog meer geniet als ik zie dat het de ander een glimlach bezorgt. Elke dag weer wordt er samen gezorgd voor een fijne dag waarin steun, respect en vertrouwen gedeeld wordt met elkaar. Bij Asselterhof is elke dag een bijzondere dag.

Chrissy Dierx-Beurskens

Het begeleiden van mensen in een natuurlijke omgeving geeft mij ontzettend veel energie. Energie welke mij motiveert om elke dag een bijzondere dag te maken voor elkaar en met elkaar. Het is bijzonder om te mogen ervaren dat mijn bijdrage het verschil kan maken in het leven van deze mensen en dat ik een stukje mag bijdragen aan hun leerproces. Daar ben ik trots op!

Sylvia Beurskens-Gijsen

Het mooie van Asselterhof vind ik de combinatie van zorg verlenen en het daadwerkelijk functionerend agrarisch bedrijf. Samen werken met onze hulpboeren, ieder op zijn eigen niveau, tussen en voor de dieren, schept een speciale band, waardoor iedereen zich ook belangrijk en gezien voelt. Dat is de reden waarom ik hier graag werk. Wij runnen samen een boerderij!

Jenny Bergmans

Asselterhof, een plek waar voor mij twee werelden samenkomen. Het werken in de buitenlucht op de boerderij in combinatie met het bieden van een zinvolle dagbesteding aan en met de hulpboeren. Mijn dag is geslaagd wanneer iedereen met een voldaan gevoel naar huis gaat en de dieren met liefde zijn verzorgd. Het is fijn om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en ontplooiing in het functioneren van de hulpboeren. Kijkend naar hun mogelijkheden en daar sturing in te bieden.

Kimmy Koerts

Het buitenleven, met dieren werken en de zorg voor de medemens is iets wat ik altijd heb willen doen. Ik ben er achter gekomen dat ik deze passies kan combineren op deze mooie werkplek, Asselterhof.

Martin van der Geer

Ik ben werkzaam als chauffeur bij Asselterhof, eerst als vrijwilliger en nu in loondienst. Ik doe het chauffeurswerk al heel wat jaartjes, en nog altijd met veel liefde en plezier. Altijd in voor een grapje en een lolletje. Ik ben blij dat ik elke keer weer de hulpboeren naar hun fantastische werkplek kan brengen of na een fijne werkdag naar huis kan brengen.

Janine Dings-Koppes

Ik vind het mooi om samen met de hulpboeren tussen de dieren te werken en ze te laten genieten van alles wat de boerderij en het buitenleven te bieden heeft.

Jitske Ploegman

Ooit op mijn 17de begonnen als stagiaire activiteitenbegeleidster bij Asselterhof, en nooit meer weg gegaan. Inmiddels HBO afgestudeerd, 15 jaar werkzaam in de maatschappelijke opvang, twee kinderen verder, nog altijd als paardrij instructrice / begeleidster op zaterdag betrokken. Enthousiast, betrokken en trots op wat we doen sta ik wekelijks in de manegebak.

Maike Stroucken

Asselterhof is voor mij een boerendroom die uitkomt.....

Eefje Strous

Het begeleiden van mensen in combinatie met dieren werkt motiverend. Het geeft een goed gevoel om een mens werkelijk te zien ontspannen door samen de dieren te verzorgen. Door regelmatig aanwezig te zijn, een luisterend oor te bieden en de mensen te respecteren en steunen in hun doen en laten, bouw je samen een vertrouwensband op. Een kleine toevoeging kunnen geven in het ontwikkelingsproces van deze mensen geeft een voldaan gevoel, waardoor elke werkdag bij Asselterhof bijzonder is.

Geeke Huybrechts

Ik ben op de woensdag als stagiaire begonnen bij Asselterhof. Tijdens mijn stage ben ik gevraagd om in dienst te komen voor de zaterdagen en voor in de vakanties. De mix van werken met mensen en dieren trok mij erg aan. Elke dag is anders en ik geniet er van om de hulpboeren te begeleiden en om samen te werken. Zelf leer ik ook nog iedere dag!

Madelon Bocken-Beckers

Voor de paarden kwam ik, voor de mensen bleef ik. Het is bijzonder dat ik, met mijn opleiding paardenhouderij, me hier zo op mijn plek voel. Dat komt door de idyllische plek, de tofste hulpboeren en de liefste collega's.

Ans Fiddelers-Geraets

Je bent pas echt beperkt als je niets leert van mensen met een beperking.....

Jeanne Julicher-Tegels

Op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk ben ik terecht gekomen bij Asselterhof. Ik zeg tegen iedereen: ik ben hier terecht gekomen in een "fijn, warm nest". Mijn activiteiten zijn wandelen, muziekles geven en een spelletje doen, dit doe ik elke week op donderdagmorgen en om de week op vrijdagmorgen. Het is genieten voor de hulpboeren maar zeker ook voor mijzelf. Het is goed om te zien dat het vrijwilligerswerk hier ook echt een "extraatje" is. Leuke collega's maken het voor mij helemaal compleet. Heerlijk om deel te mogen uitmaken van deze fijne zorgfamilie.

Jeanny Maessen_Schmitz

Bij Asselterhof krijg ik heel wat stappen op mijn stappenteller.

Eliza Kneepkens-Frans

Op maandag kom ik enkele uurtjes naar de boerderij. Iedere week verschilt het met welke hulpboer(en) ik iets ga ondernemen. Ik vind het fijn om zo een hulpboer wat extra persoonlijke aandacht te kunnen geven. Het is erg mooi om te zien met hoeveel enthousiasme de hulpboeren hun werk uitvoeren. Bij Asselterhof hangt er altijd een prettige en veilige sfeer en is het gezellig. Ik ben blij dat ik hier elke week van mee mag komen genieten. In dit werk kan ik mijn liefde voor dieren en het werken met mensen met een beperking combineren, wat mij veel voldoening geeft.

Kim Lamberts

Ben op mijn 9de begonnen als cliƫnt. Ik was heel erg op mezelf en heb met veel hulp van de boerderij mezelf weten open te stellen voor andere mensen. Heb heel veel geleerd en de dieren hebben er zeker bij geholpen, zij waren mijn maatjes. Het is vooral zo mooi dat ik nu anderen kan helpen en dat ik ze heel goed snap omdat ik het zelf ook heb gehad.

Huub Aerts

Via onze kleinzoon Siem zijn wij voor jaren terug met de zorgboerderij Asselterhof in contact gekomen. Vaker bezochten wij hier de open dagen en de Kerstvieringen, hierbij waren we onder de indruk van de passie en bevlogenheid van de begeleiding bij Asselterhof. Van Germa hoorde ik dat ze nog een chauffeur zochten voor het vervoer van de hulpboeren. Nadat ik met pensioen ging heb ik mij hiervoor bij Germa opgegeven en rij nu wekelijks enkele uurtjes om de hulpboeren te vervoeren, van en naar Asselterhof. Dat bevalt mij goed en heb een leuk contact met de hulpboeren en de begeleiders.

Gerard Prinsen

Je gaat met pensioen en denkt: Wat nu? Asselterhof deed een prima aanbod om chauffeur te worden en dit doe ik nu al enkele jaren met veel genoegen. Het is mooi om te zien met hoeveel plezier zowel hulpboeren als personeel hun werk doen. Dit stralen ze uit en maakt dat iedereen zich gewaardeerd voelt.

Martijn Janssen

Door mijn achtergrond in de horeca en taxiwereld, in combinatie met mijn zorgzame karakter, was voor mij de keuze zo gemaakt om als vrijwillig chauffeur aan de slag te gaan. De hulpboeren thuisbrengen en tussentijds een luisterend oor bieden, daarnaast is er altijd de ruimte voor een lolletje. Daar word ik vrolijk van!

Jack van der Beek

Ben in januari 2022 met de vut gegaan na meer dan 43 jaar te hebben gewerkt als internationaal chauffeur. Ik wilde wat vrijwilligerswerk gaan doen en mijn voorkeur ging uit voor in de zorg. Ik werd erop geattendeerd dat ze bij Asselterhof iemand zochten om hulpboeren te vervoeren van thuis naar Asselterhof en weer terug naar huis. Ik dacht dat is iets voor mij. Zodoende ben ik vrijwilliger chauffeur geworden bij Asselterhof. Ik stel zeer op prijs dat alle hulpboeren het vrijwilligerswerk waarderen.

Frans Mulders

Voelt goed om een heel klein onderdeel te zijn van zoiets geweldigs als Asselterhof. Mooi om te zien hoe de hulpboeren aan het einde van de dag moe maar voldaan weer naar huis gaan.