Let Op! vrij 25-12-20 t/m zo 3-1-21 gesloten

Begeleiding

Zorgboerderij Asselterhof staat onder leiding van Ton en Germa Dings. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken op het bedrijf. Ton vanuit zijn ervaring als agrarisch ondernemer en Germa vanuit haar ervaring als begeleider in de zorg voor verstandelijk gehandicapten.

Erik en Laura, de kinderen van Ton en Germa, werken zoveel als mogelijk, maar minimaal elke zaterdag mee op de boerderij. Zij doen dit zowel op het gebied van agrarische werkzaamheden als op het gebied van de begeleiding. Verder worden Ton en Germa ondersteund door een aantal vaste medewerkers, namelijk Chrissy Beurskens, Sylvia Beurskens, Dana van de Rieth en Miriam Rommens op het gebied van begeleiding en Martin van der Geer als chauffeur. Er zijn nog een aantal medewerkers in dienst voor een klein aantal uren, voornamelijk voor de zaterdagen en de vakanties, Georgina Houben, Kimmy Koerts, Janine Koppes, Maike Stroucken en Eefje Strous. Daarnaast bieden diverse vrijwilligers enkele uren per week ondersteuning. Dit zowel in de begeleiding, Ans Fiddelers, Jeanne Julicher, Jeanny Maessen, Eliza Kneepkens en Kim Lamberts alsmede in het vervoer, Huub Aerts, Martijn Janssen, Gerard Prinsen en Frans Mulders. Jitske Ploegman verzorgt als vrijwilliger de paardrijlessen op zaterdag en Madelon Bocken verzorgt als ZZP-er de paardrijlessen op maandag en dinsdag.

Allen zijn zeer gedreven, gepassioneerde krachten voor het bedrijf en hebben veel affiniteit en betrokkenheid met zowel de cliënten, de dieren als ook het buitenwerk.

Ton Dings

Ik kan enorm genieten van het samen mogen werken met al deze unieke mensen op onze prachtige boerderij. Samen het werk aanpakken en de klussen klaren zorgt voor voldoening.

Germa Dings

Mensen motiveren om mee te doen en te laten genieten van al het moois wat de boerderij te bieden heeft is mijn grote drijfveer. Elke dag zie ik het als uitdaging het beste uit de mensen te halen en ieders mogelijkheden in te zetten om samen het werk van alledag te doen.

Chrissy Beurskens

Het begeleiden van mensen in een natuurlijke omgeving geeft mij ontzettend veel energie. Energie welke mij motiveert om elke dag een bijzondere dag te maken voor elkaar en met elkaar. Het is bijzonder om te mogen ervaren dat mijn bijdrage het verschil kan maken in het leven van deze mensen en dat ik een stukje mag bijdragen aan hun leerproces. Daar ben ik trots op!

Dana van de Rieth

Mijn hart ligt bij het werken met mensen. Zolang ik me kan herinneren vind ik het fijn om te “zorgen” en ook dieren zijn altijd mijn passie geweest. Het werken op Asselterhof brengt mijn beide passies samen en is voor mij dan ook een perfecte combinatie. Samen voor de dieren zorgen en het doen van alle andere boerderij taken, brengen voldoening en plezier. Dit te ervaren en hier een bijdrage aan te kunnen leveren maakt elke dag bijzonder!

Sylvia Beurskens

Het mooie van Asselterhof vind ik de combinatie van zorg verlenen en het daadwerkelijk functionerend agrarisch bedrijf. Samen werken met onze hulpboeren, ieder op zijn eigen niveau, tussen en voor de dieren, schept een speciale band, waardoor iedereen zich ook belangrijk en gezien voelt. Dat is de reden waarom ik hier graag werk. Wij runnen samen een boerderij!

Miriam Rommens

De combinatie van hulpverlenen aan een unieke groep mensen en met Moeder natuur bezig zijn is wat werken bij Asselterhof voor mij zo speciaal maakt. Met een fijn team het beste in mensen naar boven halen in een meer dan prachtige omgeving.....wat wil een mens nog meer.

Erik Dings

Ik vind het prachtig om mijn liefde voor het agrarische vak te delen met alle bezoekers van onze boerderij. Samen genieten van het verzorgen van het vee en alles wat groeit en bloeit, en aan het eind van de dag voldaan terug kijken.

Laura Dings

Werken op een plek waar ik zelf ben opgegroeid en heb mogen ervaren en groeien, maakt het begeleiden van mensen op deze plek extra bijzonder. Het werken met mens en dier is een combinatie waarvan ik nog meer geniet als ik zie dat het de ander een glimlach bezorgt. Elke dag weer wordt er samen gezorgd voor een fijne dag waarin steun, respect en vertrouwen gedeeld wordt met elkaar. Bij Asselterhof is elke dag een bijzondere dag.

Janine Koppes

Ik vind het mooi om samen met de hulpboeren tussen de dieren te werken en ze te laten genieten van alles wat de boerderij en het buitenleven te bieden heeft.

Kimmy Koerts

Het buitenleven, met dieren werken en de zorg voor kinderen is iets wat ik altijd heb willen doen. Ik ben er achter gekomen dat ik deze passies kan combineren op deze mooie werkplek, Asselterhof.

Georgina Houben

De combinatie van het werken met mensen en dieren brengt me veel plezier in mijn werk. We doen veel verschillende taken. Het gaat van samen de dieren verzorgen tot samen de lunch klaarmaken. Het is mooi om te zien dat dit voldoening brengt bij zowel de hulpboeren als bij mijzelf.

Maike Stroucken

Asselterhof is voor mij een boerendroom die uitkomt.....

Eefje Strous

Het begeleiden van mensen in combinatie met dieren werkt motiverend. Het geeft een goed gevoel om een mens werkelijk te zien ontspannen door samen de dieren te verzorgen. Door regelmatig aanwezig te zijn, een luisterend oor te bieden en de mensen te respecteren en steunen in hun doen en laten, bouw je samen een vertrouwensband op. Een kleine toevoeging kunnen geven in het ontwikkelingsproces van deze mensen geeft een voldaan gevoel, waardoor elke werkdag bij Asselterhof bijzonder is.

Jitske Ploegman

Ooit op mijn 17de begonnen als stagiaire activiteitenbegeleidster bij Asselterhof, en nooit meer weg gegaan. Inmiddels HBO afgestudeerd, 15 jaar werkzaam in de maatschappelijke opvang, twee kinderen verder, nog altijd als paardrij instructrice op zaterdag betrokken. Enthousiast, betrokken en trots op wat we doen sta ik wekelijks in de manegebak.

Madelon Bocken

Voor de paarden kwam ik, voor de mensen bleef ik. Het is bijzonder dat ik, met mijn opleiding paardenhouderij, me hier zo op mijn plek voel. Dat komt door de idyllische plek, de tofste hulpboeren en de liefste collega's.

Kim Lamberts

Ben op mijn 9de begonnen als cliënt. Ik was heel erg op mezelf en heb met veel hulp van de boerderij mezelf weten open te stellen voor andere mensen. Heb heel veel geleerd en de dieren hebben er zeker bij geholpen, zij waren mijn maatjes. Het is vooral zo mooi dat ik nu anderen kan helpen en dat ik ze heel goed snap omdat ik het zelf ook heb gehad.

Ans Fiddelers

Je bent pas echt beperkt als je niets leert van mensen met een beperking.....

Jeanne Julicher

Op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk ben ik terecht gekomen bij Asselterhof. Ik zeg tegen iedereen: ik ben hier terecht gekomen in een "fijn, warm nest". Ik wandel elke week op dinsdagmorgen met een groepje hulpboeren en geef op donderdagmiddag muziekles. Het is genieten voor de hulpboeren maar zeker ook voor mijzelf. Het is goed om te zien dat het vrijwilligerswerk hier ook echt een "extraatje" is. Leuke collega's maken het voor mij helemaal compleet. Heerlijk om deel te mogen uitmaken van deze fijne zorgfamilie.

Jeanny Maessen

Bij Asselterhof krijg ik heel wat stappen op mijn stappenteller.

Eliza Kneepkens

Op maandag kom ik enkele uurtjes naar de boerderij. Iedere week verschilt het met welke hulpboer(en) ik iets ga ondernemen. Ik vind het fijn om zo een hulpboer wat extra persoonlijke aandacht te kunnen geven. Het is erg mooi om te zien met hoeveel enthousiasme de hulpboeren hun werk uitvoeren. Bij Asselterhof hangt er altijd een prettige en veilige sfeer en is het gezellig. Ik ben blij dat ik hier elke week van mee mag komen genieten. In dit werk kan ik mijn liefde voor dieren en het werken met mensen met een beperking combineren, wat mij veel voldoening geeft.